Grenel: Kurti pravi ogromnu grešku, takse se moraju potpuno ukinuti

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, kaže da kosovski premijer Aljbin Kurti pravi ozbiljnu grešku, osvrnuvši se na njegovu odluku o delimičnom ukidanju taksi na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Grenel: Kurti pravi ogromnu grešku, takse se moraju potpuno ukinuti

Grenel je u objavi na Tviteru napisao da ne podržava delimično ukidanje taksi. Ponovio je stav SAD da se takse moraju u potpunosti ukinuti.

„Ne podržavamo Kurtijevu polovičnu meru. Naš stav je jasan: Takse se moraju u potpunosti ukinuti. Gospodin Kurti pravi ozbiljnu grešku – i to je danas jasno stavljeno do znanja kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju u Beloj kući“.

Gazeta Express je objavila da ukoliko Priština ne ukine takse do petka, da se od američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela očekuje da načini prvi korak“.

Gazeta Express: Kurti negativno odgovorio na zahtev SAD o taksama

Kosovski premijer Aljbin Kurti je danas na vanrednoj konferenciji saopštio da će 15. marta ukinuti takse na uvoz sirovina iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a od 1. aprila na sve proizvode ako Srbija ispuni dva uslova.

Kosovski premijer je kazao da je odluku o delimičnom ukidanju taksi dogovorio sa koalicionim partnerom LDK. Međutim, zamenik kosovskog premijera Avdulah Hoti je demantovao njegove navode rekavši da Kurtijeva odluka o taksi nije dogovoren stav i najavio da će LDK izaći iz vlade ako se porez ne ukine bezuslovno.

Sednica vlade otkazana zbog neslaganja LVV i LDK oko taksi ili zbog pratećeg materijala?

Reakcije posle odluke Kurtija da ukine takse

Kurti: 15. marta ukidamo takse na sirovinu

Izvor: (Kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš