Gradonačelnik Vitine: Ne treba nam samo deklarativna podrška, treba nam zaštitna oprema, hrana, sanitetski materijal

Gradonačelnik Vitine Sokolj Haljiti izjavio je da nisu zabeleženi novi slučajevi koronavirusa, ali da nema hrane, lekova, žaštitne opreme i sanitetskog materijala.

Gradonačelnik Vitine: Ne treba nam samo deklarativna podrška, treba nam zaštitna oprema, hrana, sanitetski materijal

On je u telefonskom razgovoru naveo da su stanovnici u lošijim socijalnim uslovima, jer se grad nedelju dana nalazi u karantinu, objavila je Gazeta Ekspres.

Situacija je, prema njegovim rečima mirna, mere koje su mi preduzeli građani poštuju, posebno oni koji su imali kontakt sa zaraženima“.

Haljiti kaže da nedostaju maske i rukavica uprkos tome što stalno traže pomoć centralnih institucija u Prištini.

"Nedostaje zaštitna oprema, odeća, maske, rukavice, hrana, sanitetski materijal i prehrambeni proizvodi, jer nedelju dana građani nisu snadbevani, posebno su u teškoj situaciji socijalno ugrožene porodice”, rekao je gradonačelnik i dodao da opštini ne treba podrška samo kroz izjave.

"Ne treba nam samo deklarativna podrška, ministar me juče nazvao i rekao da ćemo biti snabdevani iz dana u dan, dok me službenik zove nakon sat vremena i kaže mi to će biti tokom nedelje i to se samo odlaže. Ne znam da li su oni u koordinaciji, ali važno nam je da nam pomognu kako bi situacija bila pod kontrolom “, rekao je Haliti.

Opština Vitina je prva opština pogođena koronavirusom i ima sedmoro zaraženih.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš