Građani Kosova nezadovoljni zbog pokretanja nepoverenja vladi u vreme koronavirusa

Politička situacija stvorena u poslednja dva dana na Kosovu izazvala je veliku neizvesnost među građanima u vreme kada se ceo svet i zemlja suočavaju sa koronavirusom, piše Koha.

Građani Kosova nezadovoljni zbog pokretanja nepoverenja vladi u vreme koronavirusa

Građani kažu da je apsurdna ideja da Kosovo u ovom trenutku ide na izbore i da političari uopšte ne razmišljaju o njima, navodi taj prištinski list.

Mogućnost rušenja Vlade Kosova predlogom koji je pokrenuo DSK, a koji je deo te iste vlade, kritikuju i politički analitičari.

Politički analitičar Rahman Pačarizi istakao je da je takva situacija nepotrebna i da će izazvati demobilizaciju građana, dodajući da u ovom trenutku fokus treba da bude na sprečavanju širenja koronavirusa.

Najava o pokretanju nepoverenje vladi zabrinula je i Udruženje za prava pacijenata na Kosovu.

"Znajući da Kosovo ima zdravstvo ispod nivoa potrebnih standarda i da je javno zdravlje ozbiljno ugroženo, neshvatljivo je i neoprostivo rušiti koaliciju u ovom trenutku, ostavljajući građane na milost i nemilost koronavirusa. To se slobodno može nazvati 'nožem u leđa građanima' ", navedeno je u saopštenju Udruženja.

Kako se navodi, za uveče je najavljen drugačiji vid protesta - putem društvenih mreža grupa pod nazivom "Replika" koja je želela da ostane anonimna, pozvala je građane da protestuju iz svojih domova.

"Danas, 19. marta u 20:00 časova, izlaskom svakoga na balkon ili prozor, tokom pet minuta po celom Kosovu stvaramo buku raznim alatima koji nisu opasni, poput ključeva ili lonaca i kašika , kako bismo tražili da sve političke stranke i institucionlni lideri na Kosovu razmišljaju o stvorenoj situaciji i panici koju doživljava svaki građanin Kosova",  glasi izjava te grupe.

Premijer Kosova Aljbin Kurti juče je razrešio ministra unutrašnjih poslova Agima Veljiua, što je dovelo do toga da samo nekoliko sati kasnije predsedništvo DSK najavi da će pokrenuti zahtev za nepoverenje vladi, podseća Koha.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš