Gervala: Nema napretka sa Miloševićevim portparolom na mestu ministra spoljnih poslova

Kosovska ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervala kritikovala je odluku Vlade Srbije o imenovanju Ivice Dačića za ministra spoljnih poslova, navodeći da je izbor bivšeg Miloševićevog portparola na visoke državne funkcije poruka da nema napretka u regionu već da je to korak unazad, prenosi Reporteri.

Gervala: Nema napretka sa Miloševićevim portparolom na mestu ministra spoljnih poslova

Gervala je na Samitu Zapadnog Balkana u Prištini rekla da će za nekoliko dana novi ministar spoljnih poslova postati Ivica Dačić koji je osam godina bio Miloševićev portparol. 

"To je bio period 1992-2000, tokom genocida. Staviti spoljnu politiku na tu osobu, za nas u regionu to znači da ćemo nazadovati. Naši partneri nam uvek govore da se ne vraćamo u prošlost, to nije problem, to je sadašnjost Srbije", rekao je Gervala.

Gervala je takođe kritikovala Evropsku uniju zbog tolerantnog pristupa prema Srbiji, dodajući da je Srbija jedina na Balkanu koja nije uvela sankcije Rusiji i sarađuje sa tom državom. 

Kosovska ministarka spoljnih poslova rekla je da Srbija nema za cilj da integriše i prigrli evropske političke vrednosti, već, prema njenim rečima, ima za cilj samo da dobije sredstva EU.

"Nema sumnje, odlučili su gde im je mesto, Evropljani ne razumeju da je Srbija odlučila da napusti evropski put. Oni ne razumeju da Srbija nema želju da postane deo EU, hoće fondove EU, to je sve, nema veze sa političkom budućnošću", rekla je Gervala. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš