Francuska podržava članstvo Kosova u Interpolu

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji sastao se sa direktorkom Odeljenja za kontinentalnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Francuske Florens Manžen sa kojom je razgovarao o produbljIvanju odnosa i političkim dešavanjima na Kosovu i u regionu. Akcenat je stavljen na uslove koje je Kosovo ispunilo na putu ka evropskim integracijama i članstvu u različitim međunarodnim organizacijama.

Francuska podržava članstvo Kosova u Interpolu

Predsednik Skupštine se zahvalio Florens Manžen na podršci koju njena zemlja pruža Kosovu u procesu evrointegracija i vizne liberalizacije. Kadri Veselji je od zvaničnice zatražio i podršku  za članstvo Kosova u Interpolu i drugim maeđunarodnim organizacijama.

"Kosovo je ispunilo sve kriterijume potrebne za liberalizaciju viznog režima i dobilo neophodnu procenu i od Evropske komisije i Evropskog parlamenta. Sada očekujemo jasan potez zemalja članica EU. Nastavićemo naš put reformi po evropskoj agendi. Adresa Kosova je Evropska unija i NATO i mi ćemo slediti ovaj put ", kazao je Veselji.

Florens Manžen je istakla da će podržati evropski put Kosova i njegovo članstvo u Interpolu, kao i da će raditi na jačanju ekonomske saradnje Francuske i Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš