Fejsbuk uklonio sumnjive naloge iz Rusije, Severne Makedonije i sa Kosova

Najveća društvena platforma na svetu – „Fejsbuk“ saopštila je danas da je uklonila više od 2000 naloga iz Irana, Rusije, Severne Makedonije i sa Kosova zbog „koordinisanog neautentičnog ponašanja“.

Fejsbuk uklonio sumnjive naloge iz Rusije, Severne Makedonije i sa Kosova

Sa Fejsbuka i Instagrama uklonjene su ukupno 2.632 stranice, grupe i naloga zbog operacija povezanih sa pomenutim zemljama, saopštila je ova društvena platforma.

Kada je reč o Kosovu i Makedoniji, Fejsbuk je objavio da su zatvorene 212 stranice, grupe i naloga, prenosi Koha.

„Pojedinci koji stoje iza ove aktivnosti koristili su lažne naloge kako bi upravljali stranicom sa opštom sadržinom – sadržajima u vezi sa astrologijom, zvezdama i savetima za lepotu. Oni su takođe upravljali manjim brojem stranica koje su pretendovale da predstavljaju političke zajednice u Australiji, Velikoj Britaniji i SAD i objavljivali su statuse o verskim i političkim temama kao što su nacionalizam, islam i političke ličnosti“, navodi se u objašnjenju razloga zatvaranja naloga na Kosovu i Makedoniji.

Prema Fejsbuku, ovo zatvaranje je izvršeno zbog ponašanja i sadržine, prenosi Koha.

Fejsbuk je ranije ovog meseca uklonio stotine lažnih naloga u Velikoj Britaniji i Rumuniji zbog promovisanja sadržaja koji izazivaju podele.

To su bile prve ovakve intervencije Fejsbuka u ovim zemljama.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš