Express: U nedelju se ruši zid u Mitrovici (dokument)

Srpske lokalne vlasti u severnoj Mitrovici izgradile su decembra 2016. zid u blizini glavnog Ibarskog mosta bez saglasnosti institucija Republike Kosovo. Ali, definitivno je dogovoreno da se zid sruši.

--

Indeksonline objavio je dokument potpisan između kosovskog ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje, Ferata Šalje, gradonačelnika u Severnoj Mitrovici, Gorana Rakića i zamenika premijera, Branimira Stojanovića, koji su predstavljali srpski politički entitet - Srpsku, složivši se da se nezakonito izgrađen zid sruši. Potpisivanju ovog sporazuma svedočili su premijer Republike Kosovo, Isa Mustafa, šefica Kancelarije Evropske unije u Prištini, Natalija Apostolova i  ambasador Amerike, Greg Delavi.Između ostalog, u ovom dokumentu piše da su se strane složile da uklone postojeće strukture i sprovedu budući projekat.

"U subotu/nedelju, 4./5. februara - da se završi ograđivanje celog gradilišta. U nedelju, 5. februara, počeće uklanjanje postojeće strukture i završiće se što je pre moguće," navodi se u sporazumu koji je potpisan u 02:00, u subotu.

Takođe, prema istom dokumentu, izgradnja novog projekta/dizajna počeće da se sprovodi 7. februara.

Izvor: (kossev)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš