Emilija Redžepi i Kosnet o aktuelnim pitanjima

Ministarka za administraciju i lokalnu samoupravu Emilija Redžepi sastala se danas sa ambasadorom SAD-a u Prištini Filipom Kosnetom, direktorkom USAID-a Lisom Magno i političkim članovima, sa kojima je razgovarala o trenutnoj situaciji na Kosovu, bezbednosti, položaju nevećinskih zajednica, orijentacijama nove Vlade, kao i o značajnosti nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Emilija Redžepi i Kosnet o aktuelnim pitanjima

Na sastanku je istaknuta dobra saradnja, kao i nastavak iste.

Redžepijeva se zahvalila ambasadoru Kosnetu na poseti i istakla značajnost podrške i pomoći koju SAD pruža kosovskom društvu odnosno svim narodima Kosova na ravnopravnoj osnovi.

“Ministarstvo za administraciju lokalne samouprave će u mom mandatu pokušati da, što je više moguće podrži lokalne samouprave, poboljša njihovu efikasnost i efektivnost, stanje na samom terenu u svakoj od 38 opština, sa akcentom  na multietničke opštine, a sve za dobrobit naših građana”, istakla je ministarka u razgovoru sa ambasadorom, a navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Takođe, na sastanku je bilo reči i o poštovanju ljudskih i manjinskih prava, poštovanju upotrebe jezika u svim opštinama, pružanju podrške od strane USAID-a u različitim oblastima, kao i o stvaranju prostora za američke investiture na Kosovu.

Ambasador Kosnet poželeo je ministarki puno uspeha i sreće u daljem radu, i istakao spremnost ambasade SAD-a da podrži svaku inicijativu koja doprinosi stvaranju boljeg života na Kosovu.

Izvor: (rtk2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš