Eljezi: Svi birački centri na Kosovu otvoreni na vreme, građani da izađu i iskoriste pravo glasa

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je rekao da su svi birački centri na celoj teritoriji Kosova otvoreni na vreme u 7 časova.

Eljezi: Svi birački centri na Kosovu otvoreni na vreme, građani da izađu i iskoriste pravo glasa

Podsetio je da se glasanje u odvija u svih 38 kosovskih opština, u kojima ima 883 biračkih centara, dok je broj biračkih mesta 4.477.

"Obaveštavam vas da su u 07:00 sva biračka mesta otvorena. Broj biračkih centara na kojima je počeo proces glasanja je 883 sa ukupno 2.477 biračkih mesta. Danas se u Republici Kosovo održavaju sedmi po redu lokalni izbori za skupštine opština i peti za gradonačelnike ”.

Eljezi, između ostalog, poziva sve građane da ostvare svoje pravo glasa.

"Prema konačnoj listi koju je overila Centralna izborna komisija, broj građana sa pravom glasa je: 1 milion 885 hiljada 448. Centralna izborna komisija poziva sve građane sa pravom glasa da ostvare svoje pravo po ustavu i izlazak. Tokom današnjeg dana, u cilju redovnog informisanja o izlaznosti i napretku izbornog procesa, CIK će održati konferenciju u 11:30; 15:30 i 19:30, dok ćemo vas za petu konferenciju, povodom objavljivanja preliminarnih rezultata, blagovremeno obavestiti”, rekao je Eljezi.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš