Ekskluzivno: Nove mjere protiv COVID-a, za koje se očekuje da stupe na snagu 30. jula

Prošlo je više od pet mjeseci od kako se građani naše zemlje suočavaju sa pandemijom COVID-19, dok je broj pozitivnih slučajeva danas alarmantan.

Ekskluzivno: Nove mjere protiv COVID-a, za koje se očekuje da stupe na snagu 30. jula

Za 24 sata prema NIJZK-u iz 404 uzorka uzetih od strane UKBCK-a i praćenja kontakata na terenu, došlo je do ukupno 276 pozitivnih slučajeva.

To je natjeralo Vladu i Ministarstvo zdravstva da najave nove mjere koje bi uskoro trebale stupiti na snagu.

Ali izvori unutar Indeksonline-a saznaju da su to i prijedlozi koji su preispitani, a za koje se očekuje da stupe na snagu od 30. ovog mjeseca.

Od 30. 07. 2020. svi građani Republike Kosovo koji dolaze sa visokim rizikom od zaraze (Republika Albanija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija) dužni su se izolovati u svojim domovima 7 dana.

Takođe od ovog datuma svi građani Kosova (građani sa boravišnom dozvolom i oni koji imaju privremenu dozvolu) koji napuste teritoriju Republike Kosovo i ne vrate se u roku od 48 sati moraju dokazati da su nisu zaraženi od COVID-19 sa RT-PCR testom za SARS-COV2, u protivnom su dužni izolirati se 7 dana.

Takođe, sva lica koja će biti samoizolirana upisuju se u registar od strane kosovske policije na svim graničnim prelazima na teritoriji Republike Kosovo.

I svi građani Republike Albanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Srbije koji ulaze na Kosovo moraju testom dokazati da zvuče iz COVID-19.

Izvor: (kosova.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš