Đurić: Mustafu NATO "prošvercovao" na sever Kosova

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je kosovskog premijera Isu Mustafu NATO "prošvercovao" migrantskom rutom na sever Kosova, tamo gde ga srpski narod neće i ne želi, što je i pokazao blokadama koje je napravio.

Đurić: Mustafu NATO "prošvercovao" na sever Kosova

Marko Đurić je rekao novinarima da je Isa Mustafa migrantskom rutom prošvercovan kroz šumu na sever Kosova, na teritoriju između opština Zvečan i Leposavić.

“Mustafa je prošao kroz šumu i albanska sela sa ciljem da izazove destabilizaciju, nesigurnost i eventualno isprovocira nasilnu reakciju srpskog stanovništva na tom delu KiM”, rekao je Đurić a prenosi Tanjug.

O namerama Mustafe, dodao je Đurić, prilikom "blic" i "šverc" posete severu Kosova, najbolje govori društvo u kojem je došao, u kojem ga je prošvercovao NATO na sever. “Među ljudima sa kojima je bio jeste i takozvani ministar kosovskih snaga bezbednosti Devoli”, rekao je Marko Đurić.

To govori, kako smatra Đurić, o stvarnim namerama i gospodina Mustafe, kome ta poseta verovatno delimično služi za političku propagandu, delimično da bi zastrašio Srbe na severu Kosova i isprovocirao neku reakciju.

Đurić je rekao da su i međunarodne bezbednosne snage prekršile svoje obaveze. Dodao je da je razgovarao sa srpskim političkim predstavnicima o tom, kako kaže, neodgovornom i nesuvislom aktu Mustafe, i oni su ga, navodi, obavestili da će do daljeg prekinuti svaku komunikaciju i saradnju sa Kforom.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš