DSK odlučio da napusti koaliciju sa Samoopredeljenjem

Kako Kosovo Onlajn saznaje, Demokratski savez Kosova Ise Mustafe odlučio je na večerašnjem sastanku da napusti koaliciju sa Samoopredeljenjem.

DSK odlučio da napusti koaliciju sa Samoopredeljenjem

Izvori Kosovo Onlajna takođe kažu da su u DSK odlučili da počnu sa sakupljanjem potpisa za sazivanje sednice Skupštine za obaranje Vlade Kosova. 

Da će Demokratski savez Kosova pokrenuti proceduru za izglasavanje nepoverenja Vladi premijera Aljbina Kurtija potvrdio je večeras i lider DSK Isa Mustafa u obraćanju medijima nakon predsedništva te stranke. 

Mustafa je napomenuo da je Samoopredeljenje prekršilo koalicioni sporazum i naveo i da unutar vladajuće koalicije postoje nesuglasice u vezi ukidanja takse na robu iz Srbije.

"DSK insistira na potpunom i bezuslovnom ukidanju takse kao što to traže SAD", ponovio je lider DSK. 

Mustafa je napomenuo da je Kurti smenio ministra Veljiua bez ikakvih konsultacija sa DSK. 

"Danas je ministar iz redova DSK smenjen čime je prekršen koalicioni sporazum. Ako premijer ima primedbe na ministre iz DSK, prvo bi trebalo da se konsultuje sa liderom DSK, a to se nije desilo, nije se konsultovao sa mnom", rekao je Mustafa.

Novi zaplet u odnosima DSK i Samoopredeljenja krenuo je sinoć kada je posle najave predsednika Kosova Hašima Tačija o uvođenju vanrednog stanja premijer Kosova Aljbin Kurti rekao da je to ekstremno i nepotrebno, da bi zatim Veljiu saopštio da DSK podržava predlog Tačija i da Kosovo mora hitno da uvede vanredno stanje.

Kurti je zbog toga danas odlučio da smeni Veljiua.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš