Dobri odnosi sa Italijom značajni za evro-atlanski put KS

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji sastao se danas sa predsednicom Senata Italije Marijom Elizabetom Alberti Kaselati sa kojom je razgovarao o političkim dešavanjima na Kosovu, evropskoj perspektivi, ali i o bilateralnim odnosima između Kosova i Italije.

Dobri odnosi sa Italijom značajni za evro-atlanski put KS

Dobri odnosi sa Italijom imaju pozitivan uticaj na putu Kosova ka evro-atlanskim integracijama, ocena je sastanka dvoje zvaničnika.

Prvi čovek Skupštine Kosova Kadri Veselji uveren je da je Kosovo ispunilo uslove za dobijanje vizne liberalizacije i da će dobiti pozitivnu ocenu EU po ovom pitanju, dodajući, da je stav Italije veoma važan u ovom procesu.

Da je Italija uvek podržavala i da će nastaviti da podržava Kosovo na evroatlanskom putu potvrdila je danas u Prištini predsednica Senata Italije Marija Elizabeta Alberti Kaselati. Ona je istakla da će pored saradnje u političkoj, i u oblasti bezbednosti, Italija podržati Kosovo i u oblasti ekonomije".

Ja ću pozvati sve italijanske korporacije, da dođu i da investiraju ovde", rekla je ona. Obe strane su se složile da treba ojačati i produbiti odnose između parlamenta dve zemlje na svim nivoima.

Na kraju sastanka, predsednica italijanskog Senata pozvala je predsednika skupštine da zvanično poseti Rim.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš