Direktor HRW: Zbog sporazuma sa Srbijom Trampova administracija podržala obaranje Kurtija

Direktor međunarodne organizacije Hjuman rajts voč (Human Rights Watch - HRW) Kenet Rot ocenio je da je Trampova administracija podržala obaranje vlade Aljbina Kurtija zbog sporazuma sa Srbijom.

Direktor HRW: Zbog sporazuma sa Srbijom Trampova administracija podržala obaranje Kurtija

Rot je na Tviteru podelio članak iz časopisa Ekonomist koji govori o padu kosovske vlade i naveo u objavi da većina smatra da je Kurti jedina šansa da se Kosovo oslobodi od korumpiranih lidera.

"U želji da podrži nekoga ko bi mogao postići mirovni sporazum sa Srbijom, Trampova administracija podržala je obaranje kosovskog premijera Aljbina Kurtija za koga je većina mislila da je jedina šansa da spasi Kosovo od korumpiranih lidera i komadanata iz prošlosti“, naveo je Rot.

Kosovska vlada oborena je pre desetak dana a za nepoverenje Kurtijevoj vladi glasao je 81 poslanik, 32 ih je bilo protiv, jedan je bio uzdržan.

Za tu odluku, između ostalih, glasali su i poslanici Demokratskog saveza Kosova koji su do tog trenutka bili formalno koalicioni partneri "Samoopredeljenja", a koji su i pokrenuli čitavu priču o smeni premijera.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš