Đetaj: Iskopavanja se vrše na tri tačke

Predsednik kosovske komisije za nestale, Prenk Đetaj, kazao je da se iskopavanje kod pravoslavnog hrama u centru Prištine vrši na tri tačke i da veruje da će početni radovi trajati tri dana.

Đetaj: Iskopavanja se vrše na tri tačke

Đetaj je kazao da je inicijativi za proveru terena na vreme bila obaveštena beogradska strana koja je danas takođe prisustvovala početku potrege za grobnicom.

„Sarađujemo po ovom pitanju. Radovi se izvode na profesionalan način. Ukoliko naiđemo na posmrtne ostatke, sigurno je da će pristup onda biti drugačiji. Za sada su u pitanju grubi poslovi, provera“, kazao je Đetaj.

Bajram Ćerkinaj, ispred Udruženja nestalih lica, kazao je da se radovi na iskopavanju vrše na osnovu „poverljivih informacija svedoka“, te naglasio važnost rasvetljivanja sudbine nestalih lica.

„Ja kao član porodica razočaran sam, dirnut i uznemiren što se nakon 17 gdina u centru Prištine vrši iskopavanje. Ne možemo govoriti o broju mogućih žrtava, i svako ko govori o brojkama greši. Sumnje moraju da se ispitaju, koliko god to trajalo. Da nemamo poverenje u te svedoke i informacije danas ne bi bilo ovde“, kazao je, dodajući da očekuje rezultate na osnovu izjava svedoka.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš