Demhasaj: Za godinu dana Kurtijeve vlade nismo videli nijedno priznanje Kosova

Izvršni direktor Organizacije "Čohu" Arton Demhasaj ocenio je da za godinu dana vlade Aljbina Kutija dijalog Kosova i Srbija nije napredovao, nego da je Kosovo ostalo talac tog procesa koji koči mnoge druge, kao i da nije ispunjeno obećanje o novim priznanjima Kosova, prenosi Kosovo pres.

Demhasaj: Za godinu dana Kurtijeve vlade nismo videli nijedno priznanje Kosova

Demhasaj je rekao da će u spoljnoj politici, prva godina Kurtijeve vladavine ostati upamćena samo po skandalima ministarke spoljnih poslova Donike Gervale i smenama ambasadora, ali i u samom Ministarstvu spoljnih poslova.

"Vidimo da je godina bila puna skandala od strane ministarke spoljnih poslova i da premijer nije ništa preduzeo. Obećano je da će doći do povećanja broja priznanja od njihovog dolaska na vlast, za godinu dana Kurtijeve vladavine nismo videli nikakvo priznanje. Dakle, ne možemo reći da postoji pozitivan pomak u diplomatiji koji možemo da izdvojimo u ovoj godini Kurtijeve vlade", naglasio je Demhasaj.

On smatra da ni u ekonomskom aspektu nema pozitivnog rezultata i napretka, a da su poskupljenje proizvoda i visoka inflacija naneli štetu građanima. 

Uoči godišnjice formiranja Kurtijeve vlade, Demhasaj je ocenio da je urađen dobar posao kroz reforme u pravosudnom sistemu, ali neuspehom kosovske vlade smatra to što u kosovskoj skupštini nije usvojen Nacrt građanskog zakonika koji omogućava istopolne brakove. 

Demhasaj kaže da je jedino obećanje koje je ispunio premijer Aljbin Kurti u prvoj godini vlade vakcinacija 60 odsto stanovništva protiv koronavirusa.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš