Demaj: Apliciranje za Unesko "koči" neusvajanje zakona

Ministar u tehničkoj vladi zadužen za spoljne poslove Emanuel Demaj rekao je razloge zbog koji Kosovo još uvek nije apliciralo za članstvo u Unesko.

Demaj: Apliciranje za Unesko "koči" neusvajanje zakona

On je precizirao da se to direktno dovodi u pitanje sa neusvajanjem dva zakon, Zakon o verskoj slobodi i Zakon o kulturnom nasleđu.

Demaj je demantovao glasine da nije bilo podrške država članica Uneska i dodao da Srbija nema ništa sa tim zbog čega Kosovo nije apliciralo.

,,Još uvek čekamo usvajanje ova dva zakona. Radimo i na svim mogućnostima i opcijama i verujem da još uvek ima vremena da se aplicira i da vidimo kako će se stvari odvijati”, rekao je Demaj za Ekonomija Onlajn.

S obzirom da još uvek nije konstituisana skupština, što će dodatno prolongirati usvajanje ova dva zakona teško je očekivati da će Kosovo da ove godine aplicira za članstvo.

,,Prošli put nam je falilo 3 glasa da bi se učlanili u UNESCO u novembru 2015. godine, proces je dodatno ometala Srbija.“

Kosovo je ove godine apliciralo za članstvo u Interpolu. Demaj se nada pozitivnom ishodu.

,,Biće poteškoća, to je istina, jer imamo veliki broj država koje nam nisu dale povratnu informaciju. Imaćemo susrete tokom ove nedelje sa premijerom i predsednikom i videćemo da li smo imali neke pomake. Izveštaji i nisu toliko pozitivni, ali, bilo kako bilo, oni će nam služiti kao vodič za dalje korake. Mi znamo da stvari mogu da se menjaju u poslednjem trenutku. Veoma je teško za Kosovo da u ovoj situaciji, bez parlamenta i bez formiranih institucija radimo što je najbolje moguće”, rekao je Demaj.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš