Deda: Tači preko Srpske liste blokira Skupštinu Kosova

Poslanik Alternative, Iljir Deda, izjavio je da predsednik Hašim Tači putem Srpske liste blokira rad Skupštine i glasanje za zabranu pregovara o granicama u dijalogu sa Srbijom.

Deda: Tači preko Srpske liste blokira Skupštinu Kosova

U Interaktivu KTV-a, Deda je rekao da Tači zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem preko Srpske liste blokira skupštinu i odluke koje tu mogu da se donesu.

Govoreći o tačkama koje predlaže AAK sa listom pregovaračkog tima gde je dodato da je zabranjeno da bilo ko pregovara o granicama Kosova, Deda je rekao da je zbog ovog predloga Tači primoran da traži pomoć od Vučića, da blokiraju dva dana rad Skupštine.

"Tači je preko Srpske liste držao taoce dva dana. Mi u Skupštini znamo da je u kontaktu sa Vučićem, a Srpska lista nema druge zahteve osim da bude deo dueta Tači-Vučić", rekao je Deda, dodajući da je četvrtak poslednji dan za zaustavljanje pregovora o granicama.

Prema njegovim rečima, poslanici pozicije, kroz njihovo neprisustvo na sednici za glasanje o rezoluciji koja zabranjuje pregovaranje o granicama, dalo je Tačiju mogućnost da uradi ono što želi u dijalogu.

"Ako Skupština ne proizvede ovu rezoluciju, to daje Tačiju pravo da radi šta god hoće na svakom sastanku koji ima sa Srbijom. To je hitna situacija u kojoj sigurno moramo da uspemo danas. Ništa osim normalizacije odnosa Kosova u dijalogu sa Srbijom. Niko nema pravo da cveta za propast koja može da se dogodi ukoliko ne glasamo. Zato želimo proteste posle 7. septembra. Datumi postoje iz jednog razloga, na Kosovu nema razloga, ali svet ga ima", dodao je on.

Deda je naglasio da je aktuelno zakonodavstvo najsramnije u istoriji zemlje.

Ponovio je da su izbori jedini način "kada se vidi nepostojanost većine".

"Kako možete da funkcionišete u ovoj Skupštini, kada ni međunarodni sporazumi ne mogu da se odobre, niti zaštiti teritorijalni integritet", kazao je Deda.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš