Danas neće biti nastavak sednice Skupštine Kosova

Predsedavajući konstitutivnom sednicom Skupštine Kosova, najstariji poslanik Adem Mikulovci je izjavio da danas neće biti nastavka konstitutivne sednice kosovskog parlamenta.

Danas neće biti nastavak sednice Skupštine Kosova

On je rekao da se nastavak sednice ne može zakazati dok ne dobiju zvaničnu potvrdu od koalicije oko Demokratske partije Kosova (DPK) da imaju dovoljan broj glasova da njihov kandidat Kadri Veselji bude izabran za predsednika parlamenta. 

Mikulovci je izjavio i da još uvek nije dobio ni jedan zahtev koalicije za sazivanje nastavka konstituisanja parlamenta, prenose prištinski mediji.

On je za Radio televiziju Kosovo rekao da je razgovarao sa sekretarijatom Skupštine ali da do sada nema zvaničnog zahteva za nastavak sednice.

Prema poslovniku o radu Skupštine, koalicija oko DPK treba da obavesti sekretarijat Skupštine da ima potrebne glasove za izbor predsednika parlamenta Kosova i da zahtevaju da se sazove nastavak konstitutivne sednice.

U prištinskim medijima juče i danas je bilo informacija da će se konstitutivna sednice kosovskog parlamenta sazvati za četvrtak.

Tada bi izborom predsednika i pet potpredsednika bila okončano konstituisanje Skupštine, dok bi na sednici u petak bila izabrana i Vlada Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš