Danas na Kosovu 37 novozaraženih koronavirusom, ukupno 598

Od 353 testiranja koja su danas izvedena, 37 je imalo pozitivan test na Covid-19 na Kosovu.

 Danas na Kosovu 37 novozaraženih koronavirusom, ukupno  598

Od 353 testiranja koja su danas izvršena, 37 je bilo  pozitivano na  test Covid-19 na Kosovu.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, devet (9) slučajeva nagodbe u Lipljanu, osam (8) slučajeva nagodbe u Peći, šest (6) slučajeva naseljavanja u Prištini, pet (5) slučajeva naseljavanja u Skorobishte-Prizren, četiri ( 4) slučajevi Opštine Podujeva (prema mestu prebivališta: dva (2) slučaja Podujeva i dva (2) slučaja Pollata), dva (2) slučaja iz opštine Zubin Potok i iz jednog (1) naselja: Pjetenticë-Shtime, Stubëll -Viti i Zvečan.

Ukupan broj izliječenih do danas iznosi stotinu dvadeset i tri (123).

To je potvrdio sadašnji ministar zdravlja Arben Vitia putem Facebooka.

„Nadam se da se svaki od vas suočava sa ovom neprirodnom i teškom situacijom. Danas su izvršena 353 ispitivanja. "Naši građani koji su danas bili zaraženi Covidom -19  su 37. Ohrabruje činjenica da iz nekih opšina poput Mališeva, Uroševca i Suva Reke kao izvor zaraze nekoliko dana večeras nema slučaja", napisao je.

"S druge strane, imamo 21 oporavak i ukupno sada se broj oporavlja na 123. Međutim imamo i dalje žarišta  ili porast broja na nekim novim lokacijama. Vjeruje se da su se  virusom zarazili najmanje dvije sedmice ranije, početkom aprila, iz svojih kontakata. Mjere zaštite su zaista spas. Udaljenost koja se održava kod prijatelja ili rodbine zaista je zaštita. Nije nas briga hoćemo li ova zdravstvena pravila učiniti navikom. Naprotiv, štitimo porodicu i prijatelje ", napisala je Vitia.

Dodao je da su do danas  testirano  5009 osoba..

Izvor: (koha.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš