Danas 4 zaražena koronavirusom iz opštine Dragaš, ukupno 181 na Kosovu

Tokom poslednja 24 sata, u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju u NIPHK-om RT-PCR metodom, testirano je ukupno 420 uzoraka uzetih iz HUCSK-a i praćenje kontakata u slučaju koji je rezultiralo 181 pozitivnim slučajem.

Danas 4 zaražena koronavirusom iz opštine Dragaš, ukupno 181 na Kosovu

Ukupan broj pozitivnih slučajeva je 6.467 slučajeva od 32.795 osoba za koje se sumnja da su zaražene virusom SARS-CoV-2, sa ukupno 158 smrtnih slučajeva koji su imali i druge prateće bolesti.

U poslednja 24 sata izlečeno je 136 pacijenata, a ukupan broj do sada izlečenih je 3.505 slučajeva, dok je broj aktivnih slučajeva 2.804. Pozitivni slučajevi su iz: opštine Priština 77 slučajeva, opštine Gjilan 17 slučajeva, opštine Peć 13 slučajeva, Mitrovica 10 slučajeva, opštine Vučitrn 10 slučajeva, opštine Viti 8 slučajeva, opštine Drenas 6 slučajeva, opštine Fushe Kosove 6 slučajeva, opštine Lipjan 6 slučajeva Opština Podujeva 6 slučaja, Dragaška opština 4 slučaja, Dečanska opština 3 slučaja i iz dva slučaja opštine: Uroševac, Mališeva Obilić, Prizren, Skenderaj, Suhareka i 1 slučaj Istog, Kačanik i Kamenica.

z Nacionalnog instituta za javno zdravlje apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera i da nose zaštitna sredstva jer je, kako su naveli, virus svuda oko nas i ubija.

"Apelujemo na građane, preduzeća, restorane da strogo poštuju fizičku udaljenost, upotrebu maski, dezinfekciju i vazduh prostorija, kako bi se sprečilo širenje infekcije u zatvorenim prostorima. Svako kršenje pravila od strane bilo koga smatraće se rizikom za zdravlje i živote drugih. Niko nema pravo da rizikuje živote svojih rođaka, starijih osoba i hroničnih bolesti zbog nebrige i da ne sprovodi preporuke", navodi se u objavi na zvaničnom Fejsbuk nalogu Nacionalnog instituta Kosova.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš