Danas 30 pozitivnih na koronavirus na Kosovu, ukupno 510

Danas, 18. aprila 2020. godine, u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom, testirano je ukupno 242 uzorka uzeta iz Klinike za zarazne bolesti koji prate slučajeve kontakata na terenu i karantinu u Studentskom centru.

Danas 30 pozitivnih na koronavirus na Kosovu, ukupno 510

 Na SARS-CoV-2 pozitivan, danas je dijagnosticirano ukupno trideset (30) slučajeva.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, jedanaest (11) slučajeva iz opštine Suva Reka (prema mestu prebivališta: pet (5) slučajeva Krushicë e poshtme, tri (3) slučaja Suharekë, dva (2) slučaja Reshtan i jedan (1) slučaj Bukosh), devet (9) slučajeva prebivališta u Pjetpozicë-Shtime, dva (2) slučaja prebivališta u Fushë Kosovë, dva (2) slučaja sa prebivalištem u Đakovici, dva (2) slučaja sa prebivalištem u Gnjilanu i jedan (1) slučaj naselja: Niska Zabel-Drenas, Bokshiq-Klina, Viti i Topanica-Kamenica.

Danas, 18. taprila  2020., izliječeno je devet (9) pacijenata na temelju preporuka WHO-a gdje su dva uzorka negativna s najmanje jednim dnevnim intervalom. Ukupan broj izliječenih do danas iznosi ukupno devedeset tri (93).

Od 8. februara do 18. aprila  2020. u Laboratoriju za molekularnu mikrobiologiju NIPHK-a RT-PCR metodom testirano je ukupno 4.366 sumnjivih uzoraka na virus SARS-CoV-2, a od njih  je bilo ukupno petsto deset (510) pozitivno. s dvanaest (12) slučajeva smrti koji su imali i druge prateće bolesti.
 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš