"Crna Gora će zatražiti od EU uklanjanje demarkacije kao uslov za Kosovo"

Predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji, rekao je da su institucije Crne Gore zvanično zatražile od EU da ukloni razgraničenje kao uslov za liberalizaciju viznog režima sa Kosovom.

"Crna Gora će zatražiti od EU uklanjanje demarkacije kao uslov za Kosovo"

Veselji je ovo saopštio na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva Skupštine, koja je odložena zbog nedostatka kvoruma. Predsedništvo će se ponovo sastati sutra kako bi donelo odluku na narednoj sednici Skupštine, piše Lajmi.net.

"Demarkacija je postala jedna duga priča, šteti Kosovu i nalazi se kao uslov za liberalizaciju viznog režima. Međutim, demarkacija nije problem u našim odnosima sa Crnom Gorom," rekao je Veselji.

On je dodao da će institucije Crne Gore zatražiti od EU da ukloni razgraničenje kao uslov za liberalizaciju viznog režima.

"Crna Gora će zatražiti od EU da razgraničenje, kao uslov Kosovu, bude uklonjen, jer smatra da je to fer prema građanima," rekao je Veseli, dodajući da ovaj zahtev izašao iz njegovog kabineta.

Veselji je govorio i o sporazumu koji je postignut u Briselskom dijalogu, a u vezi sa pozivnim brojem za Kosovo.

"Proces nezavisnosti i suvereniteta ide jako, svaki ostatak bivše srpske vlade odlazi i Kosovo neće više imati broj +381, sada će imati svoj kod koji pokazuje put nezavisno od Srbije. Srbija je završila sa bilo kakvim uticajem na našu Republiku," rekao je Veselji.

Izvor: (Lajmi.net)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš