Civilni radnici najavljuju štrajk od ponedeljka

Civilni radnici na Kosovu, njih oko 25 hiljada najavljuje štrajk od ponedeljka. Oni procenjuju da nisu tretirani ravnopravno u Nacrtu zakona o platama i zahtevaju izjednačavanje.

Civilni radnici najavljuju štrajk od ponedeljka

Nakon štrajka u obrazovanju i zdravstvu, očekuje se da se štrajku pridruže i 25 hiljada civilnih službenika i zaposlenih u javnoj administraciji.

Murselj Zimberi iz Sindikata civilnih službenika izjavio je da ako ne budu primili pisanu odluku o ispunjavanju njihovih zahteva od Vlade, u ponedeljak će početi štrajk.

“Sve opštine su kategorične da ćemo ući u štrajk. Ako se naši zahtevi za izjednačavanje plata ne ispune, onda smo prisiljeni da štrajkujemo. Mi kao sindikat ne možemo ih sprečiti”, izjavio je Murselj Zimberi, a prenosi Gazeta Express.

Štrajku će se pridružiti i radnici u javnoj administraciji, a to je saopštio predsednik sindikata javne administracije, Ndue Kaljaj.

“Iskreno, toliko som ignorisani, tako da je jedini način da se ispune naši zahtevi, kao što rade i druge kategorije, štrajk”, izjavio je Kaljaj.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš