CIK:Konačni rezultati lokalnih izbora biće uskoro objavljeni

Predsednica Centralne izborne komisije Valjdete Daka, rekla je da će konačni rezultati lokalnih izbora, održanih 22. oktobra biti uskoro objavljeni, kao i da će CIK započeti pripreme za drugi krug lo

CIK:Konačni rezultati lokalnih izbora biće uskoro objavljeni

"Prioritet Centralne izborne komisije je blagovremeno objavljivanje konačnih rezultata lokalnih izbora održanih 22. oktobra", rekla je predsednica CIK-a Valjdete Daka. Ona je najavila da će CIK na svom sajtu veoma brzo  objaviti kopije dokumenata pojedinačnih izbornih rezultata.

"Obaveštavamo vas da je Centru za prebrojavanje glasova dostavljen materijal iz svih opština. Veoma brzo ćemo početi sa prebrojavanjem glasova, uslovnih glasačkih listića, glasova putem pošte i glasova osoba sa posebnim potrebama. Naš prioritet je blagovremeno objavljivanje konačnih rezultata za predsednike opštine, kako bi bili u toku i stigli da pripremimo drugi krug izbornog procesa. Veoma brzo ćemo početi sa objavljivanjem svih kopija i skeniranih obrazaca rezultata za kandidate. Znači svi kandidati, bilo da se radi o kandidatima za predsednike opština ili skupštine opština, moći će da pogledaju rezultate za svako biračko mesto", rekla je Daka.

Iz Centralne izborne komisije su najavili da će narednih dana intenzivirati pripreme za drugi krug lokalnih izbora koji će 19. novembra biti ponovljeni u 18 opština na Kosovu.

"Zajednička posvećenost svih institucija na dan lokalnih izbora čini nas optimističnim kada je u pitanju drugi krug izbora za gradonačelnike. Sada znamo da će u većini opština na Kosovu biti drugi krug, za šta nam je potrebno zajedničko angažovanje i podrška svih", kaže predsedica CIK-a.

Daka se zahvalila svim domaćim i međunarodnim institucijama, kao i predstavnicima civilnog društva koji su učestvovali u organizovanju prvog kruga lokalnih izbora na Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš