CIK potvrdio 63 kandidata, oduzeti sertifikati za pet kandidata

Centralna izborna komisija održala je sastanak u subotu. Na osnovu preporuka Kancelarije za registraciju političkih stranaka, donete su 3 odluke, prenosi Kljan Kosova.

CIK potvrdio 63 kandidata, oduzeti sertifikati za pet kandidata

Te odluke su:

Centralna izborna komisija odlučila je da oduzme sertifikat za pet kandidata iz različitih političkih subjekata, pošto su ovi kandidati dostavili CIK-u zahtev za povlačenje (kandidatura, prim. red.).

Centralna izborna komisija donela je odluku o potvrđivanju 63 kandidata iz različitih političkih subjekata, koji zamenjuju kandidate kojima je CIK oduzeo sertifikate zbog pravosnažnih presuda.

Centralna izborna komisija donela je odluku o akreditaciji prve grupe posmatrača za lokalne izbore. Ukupan broj posmatrača akreditovanih u okviru ove grupe je 30. Među njima su posmatrači Evropske unije.

Ovom prilikom, članovi CIK-a izrazili su zadovoljstvo što će ove izbore nadgledati ova misija. Posmatranje izbora, rekli su članovi, utiče na povećanje poverenja građana u izborni proces.

Odobren je i izveštaj o troškovima za organizovanje prevremenih izbora za Skupštinu Kosova, koji su održani 11. juna 2017. godine. Prema ovom izveštaju, ukupni troškovi za organizovanje ovih izbora iznosi 4 miliona i 38.000 i 768 evra. Tokom diskusije o ovoj tački dnevnog reda, članovi CIK-a naglasili su da se, na osnovu ovog izveštaja, troškovi izbora smanjuju, što je pozitivan trend.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš