"Budžet za vojsku i Nacrt zakona o platama odvojeni procesi"

Ujedinjeni sindikat prosvete, nauke i kulture (USPNK) predložio je da se povuče Nacrt zakona o platama i da se sredstva koja su bila planirana za sprovođenje ovog zakona, opredele za Vojsku Kosova.

"Budžet za vojsku i Nacrt zakona o platama odvojeni procesi"

U USPNK-u je ocenjeno da je aktuelna verzija Nacrta zakona diskriminirajuća za sve radnike u prosveti, dok iz kabineta premijera Kosova najavljuju da novca za vojsku neće nedostajati.

"Predlog USPNK-a za povlačenje Nacrta zakona o platama i prusmerenje planiranih sredstava za Vojsku Kosova iniciran je zbog toga što je povećanje plata za nastavnike veoma malo (sa malim koeficientom 2 i 2.30)”, rekao je za Radio Kosovo predsednik Sindikata Rahman Jašaraj.

Portparol Vlade Kosova Donjeta Gaši rekla je za Radio Kosovo da će sredstva za vojsku biti obezbeđena i da su ovo su dva odvojena procesa.

"Što se tiče predloga da se ovaj Nacrt zakona povuče da bi se dodala sredstva za vojsku Kosova, ovo su dva odvojena procesa. Premijer Ramuš Haradinaj, ali i druge institucije u zemlji objasnili su nekoliko puta da sredstava za vojsku neće nedostajati”, rekla je ona.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš