Britanska savetnica Aljbina Kurtija za zajednice podnela ostavku

Britanska savetnica za zajednice premijera Aljbina Kurtija Elizabet Goving podnela je ostavku na svoju funkciju u Kancelariji za zajednice i povratak, navodeći da je takvu odluku donela nezadovoljna načinom na koji se sredstva raspodeljuju manjinama, prenosi Ekonomija onlajn.

Britanska savetnica Aljbina Kurtija za zajednice podnela ostavku

Ona je istakla da u trenutnim okolnostima na poziciji koju ima u Kancelariji ne može da sačuva svoj integritet.

"Ponosan sam što nastavljam da budem savetnik premijera za pitanja zajednica, koordinirajući vitalni rad za kosovske zajednice, očuvanje ustava Kosova kao moderne, funkcionalne demokratije i obezbeđivanje da javni novac ide tamo gde treba. Žao mi je što u trenutnim okolnostima nisam osećala da mogu da zadržim svoj integritet i nastavim da radim sa Kancelarijom za pitanja zajednica", rekla je Goving za Radio KiM.

Ona je i u pismu koje je pslala kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju napisala da će nastaviti savesno, kao i do sada da se zalaže za prava svih građana na Kosovu.

"Ovo je posao veoma blizak mom srcu koji sam radila sa ljubavlju i energijom i kao član civilnog društva na Kosovu od 2010. i kao član kabineta premijera od 2021. Neću se zaustaviti na ovom poslu jer postoji je toliko toga što treba da se uradi je postignuto za ostvarivanje prava svih građana Republike Kosovo i verujem da vlada ima volju i sposobnost da ostvari neophodne promene i da je to privilegija da i ja budem deo ovog posla", poručila je Goving.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš