Brisel: U ponedeljak neformalni sastanak Tačija i Vučića

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Federika Mogerini, biće domaćin neformalnog sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, u Briselu. Dvojica predsednika trebalo bi da se sastanu u ponedeljak, potvrđeno je iz pres službe visoke predstavnice.

Brisel: U ponedeljak neformalni sastanak Tačija i Vučića

Tači i Vučić "razmeniće mišljenja o nastavku dijaloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije, kao i o širim događajima u regionu Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju ove službe. 

Mogerini je sastanak sazvala nakon jučerašnjih susreta sa dvojicom zvaničnika, na marginama samita Procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP), kada je, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, i navela da očekuje "razvoj veoma skoro".

Aleksandar Vučić je tokom ovog susreta, saopšteno je iz njegovog kabineta - istakao da će Srbija učiniti svе da sa svima na Balkanu razgovara na "ravnopravnim osnovama, uz poštovanjе mеđusobnih razlika", dok je kosovski predsednik tokom održavanja samita izrazio spremnost da se nastavi dijalog kao "jedini mehanizam za potpunu normalizaciju međudržavnih odnosa". 

Sastanak u ponedeljak biće prvi sastanak dvojice predsednika od kada je Vučić stupio na predsedničku dužnost, ali i prvi briselski sastanak zvaničnika Beograda i Prištine nakon više od četiri meseca.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš