"Bota sot" objavio spisak članova tajne službe DPK

Prištinski list "Bota sot" objavio je spisak pripadnika tajne službe zvane "Šik", koju je posle sukoba na Kosovu kontrolisala vladajuća Demokratska partija Kosova (DPK), a koji će, kako se očekuje, poslužiti kao konkretan dokaz Specijalnom sudu za procesuiranje članova bivše OVK koji su počinili ratne zločine

"Bota sot" objavio spisak članova tajne službe DPK

Spisak sa dosijeima i detaljnim informacijama o pripadnicima "Šika" sačinio je Kfor, prenosi list i dodaje da je reč o podacima koji su već publikovani u maju 2014. godine.

Očekuje se da će dosijei i dokumenti KFOR-a sa detaljnim informacijama o ŠIK-u PDK-a da posluže kao konkretan dokaz u Specijalnom sudu sa sedištem u Hagu, kako bi se razjasnila neka od ubistava, nasilni napadi i zločini koji su se dogodili u periodu rata protiv Albanaca na Kosovu.čekuje se da će brojni svedoci da svedoče za ratne zločine počinjene među Albancima. Bivši pripadnik ŠIK-a PDK-a Nazim Blaca priznao je da je PDK organizovala odred za likvidacije i nasilne napade.

Iako su aktivnosti ŠIK-a PDK-a zavedene u stotinama dokumenata, predmeta, koji sadrže informacije sa terena - do detalja je to otkrio KFOR/NATO. Kao jedna od najjačih armija na svetu, profesionalna jedinica unutar obaveštajne službe prikupila je informacije i činjenice sa terena. Verovatno je korišćena sofisticirana tehnologija za praćenje, istrage, opservaciju kroz naprednu tehnologiju, a kontaktirani su i njihovi članovi i svedoci ŠIK-a.

Izvor: (RTK2)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš