Boris Džonson danas na Kosovu

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije i jedan od glavnih zagovornika Bregzita, Boris Džonson, danas boravi u jednodnevnoj poseti Kosovu. Ovo je njegova prva poseta, a deo je šire evropske turneje.

Boris Džonson danas na Kosovu

Kako je saopšteno iz Skupštine Kosova, u 10.40 održaće se svečana sednica, tokom koje će se poslanicima obratiti upravo Džonson, što je i jedina tačka dnevnog reda.

Britanski ministar će se sastati i sa svojim kosovskim kolegom, Enverom Hodžajem, potvrđeno je iz kosovskog ministarstva spoljnih poslova, prenose kosovski mediji.

Ovo, međutim, neće biti prvi sastanak britanskog ministra sa kosovskim zvaničnicima. Kosovski premijer, Isa Mustafa, boravio je početkom meseca u Velikoj Britaniji, gde se, između ostalog, sastao sa Džonsonom, koji je, kako je saopšteno iz kosovske vlade, "izrazio dalju podršku Velike Britanije za Kosovo" i naglasio "spremnost Velike Britanije da nastavi saradnju sa Kosovom".

Džonson bi, kako su ranije preneli beogradski mediji, trebalo da poseti i Beograd, sastane se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i obiđe Skupštinu Srbije.

Očekuje se i da učestvuje u razgovoru o svojoj knjizi - "Faktor Čerčil - kako je jedan čovek stvorio istoriju“ - koja je objavljena i u Srbiji.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš