Borba protiv korpupcije na Kosovu pod “lupom” EU

Delegacija Evropske komisije stiže sutra na Kosovo kako bi procjenila da li je ispunjen zadnji kriterijum za viznu liberalizaciju, odnosno borba protiv organizovanog kriminala i korupcije. Nakon ove posjete, narednog mjeseca se očekuje da izradi izvještaj (preporuku) o tome da li će se ukloniti vize za EU, piše danas Zeri.

Borba protiv korpupcije na Kosovu pod “lupom” EU

Očekuje se da će posao koji kosovske institucije preduzimaju u pogledu liberalizacije viznog režima vrlo brzo ocjeniti mehanizmi Evropske unije.

To je zato što se narednog dana (3. maja) očekuje da na Kosovo dođe tehnička delegacija Evropske komisije, koja će dobiti podatke o tome koliko je učinjeno kako bi se ispunio najnoviji kriterijum – borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Shodno tome, u junu se očekuje izveštaj (preporuka) o tome da li će se, ili ne ukinuti vize za Kosovo.

Ministar pravosuđa Abelard Tahiri izrazio je uvjerenje da će Kosovo dobiti pozitivnu ocjenu po ovom pitanju, s obzirom na to da je, po njegovom mišljenju, u tom pogledu dobro funkcionisalo, prenosi Kossev.

Isto važi i za bivšu ministarku za evropske integracije Mimozu Ahmetaj, koja je za “Zeri” ocjenila da će do kraja ove godine građani moći slobodno da se kreću.

Izvor: (kossev.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš