Blokiran put Priština-Raška, situacija mirna

Nakon jučerašnjeg upada ROSU u Mitrovički dvor i privođenje Marka Đurića, situacija je tokom noći i danas na Severu Kosova za sada mirna. Međutim, blokiran je magistralni putni pravac Priština-Raška u mestu Rudare. Na putu se nalaze teretna vozila i teška mehanizacija. Na istom mestu je tokom više godina a nakon prvog ulaska ROSU jedinica od 2011. ovaj putni pravac takođe bio blokiran.

Blokiran put Priština-Raška, situacija mirna

U jutrošnjoj izjavi za KoSSev, zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Besim Hoti potvrdio da je put blokiran, ali je demantovao vest prištinskog portala "Zeri" o tome da je blokirana i pruga u Leposaviću.

"Ovaj magistralni put je bio blokiran i tokom jučerašnjeg dana, a potom odblokiran. Sada je trenutno u toku blokada. Pruga nije blokirana. Ponavljam, situacija je mirna", rekao je on.

Tokom jučerašnjeg dana, nakon privođenja Đurića, usledilo je okupljanje i kod glavnog mitrovičkog mosta. Tada je srušena limena ograda koja je prethodno postavljena usled radova na "revitalizaciji" ovog mosta. Okupljeni su se razišli nakon obraćanja generalnog sekretara Predsednika Srbije, Nikole Selakovića. Građani su potom na društvenim mrežama podelili informaciju da su izlomljeni i izlozi u Bošnjačkoj mahali. 

Pitali smo Hotija da li je to tačno?

"Bilo je mnogo dezinformacija. Nekoliko stakala polomljeno je na jednoj od zgrada u Bošnjačkoj mahali", kazao je on. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš