Bivša predsednica Kosova dolazi u Beograd

Bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga biće gošća festivala “Mirëdita, dobar dan”, koji se održava od 31. maja do 3. juna, saopštila je Inicijativa mladih za ljudska prava.

Bivša predsednica Kosova dolazi u Beograd

Jahjaga će govoriti na promociji knjige “Želim da me čuju: knjiga sećanja sa pričama žena koje su preživele mučenje u poslednjem ratu na Kosovu”, koja će se održati trećeg dana festivala u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Tokom svog mandata, Jahjaga je pokrenula nacionalnu kampanju koja je imala za cilj da podigne svest društva o ženama žrtvama silovanja, zlostavljanja i mučenja tokom rata.

Festival će biti zvanično otvoren u beogradskom Domu omladine 31. maja, gde će biti prikazan film “Drug” u režiji Džejmija Donahjua, koji je nominovan za nagradu Oskar u kategoriji najboljeg kratkometražnog filma u 2015. godini.

Festival će se održati na nekoliko lokacija u Beogradu, a ulaz na sve događaje kao i prethodnih godina biće besplatan.

Festival zajednički organizuju: Inicijativa mladih za ljudska prava i Građanske inicijative iz Beograda, organizacija Integra iz Prištine u partnerstvu sa Fondom za otvoreno društvo iz Prištine.

Podržan je od Fonda braće Rokfeler, Fondacije Čarls Stjuart Mot, Ambasade Švajcarske u Prištini, Ministarstva kulture Kosova i Doma omladine.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš