"Biće postavljenje jasne granice izmedju Kosova i Srbije"

Predesednik Kosova Hašim Tači je najpre nagalasio da pozdravlja formiranje novog pregovarčkog tima pred nastavak dijaloga u Briselu 7. septembra i da se nada da će njihova kordinacija biti veoma dobra, pre svega u cilju što bržeg postizanja sporazuma Kosova i Srbije.

"Biće postavljenje jasne granice izmedju Kosova i Srbije"

"Moramo da pregovaramo, jer samo to dovodi do konačnog rešenja i potpisivanja sporazuma. Samo tako možemo u Evropsku uniju i Nato, što je i naš cilj".

Predsednik Kosova naglašava da u ovom trenutku strane u pregovorima nemaju puno vremena na raspolaganju, jer će se do sporazuma stići veoma teško, ali da ipak vidi svetlo na kraju tunela.

"Ako sada izgubimo ovu priliku i budemo čekali izbore EU u maju naredne godine, postoji opasnost od propasti agende EU. Zato težimo potpisovanju sporazum koji je dobar, najpre za Ameriku, Evropsku uniji, a koji će ujedno značiti dobrobit za narod Kosova", rekao je Tači.

Ističući važnost dijaloga Tači napominje da će u budućim pregovorima insistirati na jasno postavljenim granicama među, kako je napomenuo, budućim susednim državama.

"Ipak stojim iza toga da se opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa pripoje Kosovu, jer bi to bilo poštovanje volje tamošnjih građana. Napominjem da nikako neće biti podele Kosova, otcepljenja severa i stvaranja nove Republike Srpske na Kosvu", istakao je Tači.

Prema pisnaju medija, predsednik Tači  na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u petak neće izneti ideju o korekciji granica, niti će na dnevnom redu sastanka biti ZSO, piše Zeri. A kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, sastanak će biti fokusiran na modalitete postizanja konačnog, pravno obavezujućeg sporazuma.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš