Bećaj: Kurtijev posao nije da drži predavanja birokratama EU

Ekspert za politička pitanja Beljulj Bećaj rekao je da se premijer Kosova Aljbin Kurti nerealno ponaša prema stvarnim problemima na Kosovu i dodao da Kurtijev posao nije da drži predavanja birokratama EU, prenosi Telegrafi.

Bećaj: Kurtijev posao nije da drži predavanja birokratama EU

Bećaj je prokomentarisao zajedničku konferenciju za novinare u Briselu, na kojoj je šef evropske diplomatije Đuzep Borelj rekao da je čvrst u stavu o osnivanju Zajednice srpskih opština, dok je Kurti rekao da taj sporazum o ZSO nije prošao test Ustavnog suda.

"Aljbin Kurti se već duže vreme nerealno ponaša prema stvarnim problemima. Sudbina EU ne zavisi od nas, ali naša sudbina zavisi od EU. Dakle, nije na nama da držimo predavanja birokratama EU šta je demokratski interes, a šta demokratija u situaciji kada se istovremeno na Kosovu traži intervencija u sindikatima koji su bili desna ruka velikih promena u vreme kada je Pokret Samoopredeljenje bio opozicija", kaže Bećaj.

Povodom formiranja ZSO, Bećaj je rekao da će ponašanje u vezi sa ovom temom imati posledice koje bi, kako je rekao, mogle isplivati na površinu sledeće godine.

"Mislim da je sprovođenje odluke Ustavnog suda i antiustavno ponašanje lokalnog rukovodstva, koje daje povoda drugima da ne poštuju Ustav Kosova i sprovođenje ZSO u skladu sa primedbama Ustavnog suda. Mislim da sebi zadajemo autogol. Ovo ponašanje će imati posledice koje će isplivati na površinu u narednih godinu dana", rekao je Bećaj. 

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš