Bahtiri: Tači će dati ostavku zbog Specijalnog suda

Gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri, izneo je tvrdnju gostujući u emisiji na televiziji T7, da će kosovski predsednik, Hašim Tači, dati ostavku u narednih šest meseci i to zbog Specijalnog suda.

Bahtiri: Tači će dati ostavku zbog Specijalnog suda

Ocena Bahtirija je, prenosi Gazeta Express, da Tači neće dočekati kraj svog mandata u 2021, već da će pre toga podneti ostavku.

„Ako Samoopredeljenje (LVV) odustane od funkcije predsedavajućeg skupštine sada, onda će LDK morati da tu funkciju vrati za 6 meseci“, rekao je Bahtiri, a na pitanje, zašto za 6 meseci dodao je:

„Predsednik će dati ostavku zbog Specijalnog suda. Tači svakako ne bi mogao da funkcioniše sa vladom koju vodi Kurti“, prenosi Gazeta Express navode Bahtirija.

Podsećamo, mesto predsednika skupštine, koje trenutno pripada drugom čoveku LVV, Glauku Konjufci, predmet je koalicionih dogovora LDK i LVV. LDK naime traži rotaciju i predlaže da LVV odustane od ove funkcije u korist kandidata LDK, uz obećanje da će tu funkciju vratiti LVV u trenutku kada, takođe po sporazumu, LVV da potrebne glasove za izbor kosovskog predsednika do koga bi redovno trebalo doći početkom 2021.

Ostavku zbog poziva Specijalnog suda, u junu prošle godine je dao i kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, koji je tada rekao da u Hagu ne želi da predstavlja instituciju premijera Kosova i da zbog toga daje ostavku. Ovaj primer nije pratio još jedan visoki zvaničnik, tada predsedavajući skupštine i stranački kolega Hašima Tačija, Kadri Veselji.

Sredinom prošle godine, u kosovskim medijima su se pojavili navodi da je Tači već ispitan u svom kabinetu u Prištini od strane Kancelarije specijalnog tužioca. Ove navode izneo je tada poslanik Evroatlantske partije, Miljaim Zeka, ali i srpska političarka iz Gračanice, Rada Trajković.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš