Apostolova ministarstvu prosvjete: Dali smo 34 miliona za obrazovni sistem, vaš rezultat je nula

Šefica Kancelarije Evropske unije na Kosovu, Nataliya Apostolova zahtjeva da se izvrše reforme u prosvjeti. Na sastanku parlamentarnog odbora za obrazovanje ona je najavila saradnju sa Ministarstvom obrazovanja na izgradnju novog programa koji će poboljšati stanje u prosvjeti. O tome je pozvala Vladu da usvoji i podrži taj dokument.

Apostolova ministarstvu prosvjete: Dali smo 34 miliona za obrazovni sistem, vaš rezultat je nula

“Sistem obrazovanja treba da počne od 0. U polju obrazovanja do sada smo dali 34 miliona eura, ali oni nisu dali nikakav rezlutat”, rekla je ona, prenosi list Gazeta Express.

Ona je poručila poslanicima da još jednom razmisle prije nego što izglasaju nacrt zakona o nastavnicima 90-tih. Usvajanje tog nacrt zakona, prema njenim riječima, povečaće nezadovoljstvo u drugim kategorijama, piše Express. Apostolova je pomenula i posljednji slučaj zvaničnice MONT-a, koja je osumnjičena za krađu u Briselu i koja je suspendovana od strane ministra Shyqiri Bytyqija.

“U posljednje vrijeme bilo je nekoliko incidenta, gdje u ministarstvu obrazovanja postoje zvaničnici koji nisu mnogo podigli moralno ponašanje. Vjerujem da znate o čemu je riječ, ne želim da pominjem imena. Rad u ministarstvu prosvjete je velika odgovornost”, rekla je Apostolova.

Prošle nedjelje, ministar prosvjete, Shyqiri Bytyqi je predvodio delegaciju MONT-a u okviru Platforme Zapadnog Balkana za obrazovanje, obuku, istraživanje i inovacije.

Visoka zvaničnica MONT-a u jednom trenutku se odvojila od druge grupe delegacije. Nakon što je zakasnila, delegacija je digla uzbunu i počela je tražiti.

Za to vrijeme, ta zvaničnica je otišla u shopping. U jednom lokalu u centru Brisela, ona je uhvaćena dok je krala.

Ona je kupila nekoliko stvari u lokalu, a nekoliko je stavila u torbu. Vrijednost ukradenih stvari je 40 eura.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš