Ambasada SAD:Američki zvaničnici tražili suspendovanje taksi

Visoki američki zvaničnici Džon Erat i Bred Brekli izjavili su u Prištini da su takse na proizvode Srbije i Bosne i Hercegovine prepreka napretku, i kao takve moraju da se suspenduju kako bi se nastavio dijalog sa Srbijom.

Ambasada SAD:Američki zvaničnici tražili suspendovanje taksi

Američka ambasada u Prištini objavila je saopštenje o poseti američkih zvaničnika Kosovu, u kojem je naglašeno da Kosovo hitno treba da postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom, kao i usklađivanje odnosa SAD-Kosovo u cilju postizanja zajedničkih strateških interesa.

Prenosimo saopštenje u celosti:

"Visoki zamenik direktora za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost (SNB) Džon Erat i direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bred Brekli, su se sastali juče sa predsednikom Tačijem i premijerom Haradinajem, nakon njihove posete Beogradu i sastanaka sa liderima srpske vlade. Zvaničnici su došli kako bi učvrstili poruku predsednika Trampa „da ugrabe ovu jedinstvenu priliku…da se uzdrže od poteza koji bi otežao ovaj sporazum. U oba glavna grada tokom posete oni su ukazali na zabrinutost Bele kuće da se Dijalog treba vratiti na pravi put, i obe strane moraju da prekinu provokativne akcije i preduzmu konstruktivne korake kako bi se vratili za pregovaračkim stolom. Američki zvaničnici su ponovili svoje poruke iz zajedničkog međuagencijskog pisma od 11. februara da su takse na srpske i bosanske proizvode prepreka napretku, podrivaju naše partnerstvo i moraju biti suspendovane kako bi se dijalog  sa Srbijom nastavio. Oni su naglasili da Kosovo hitno postigne sveobuvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom i usklađivanju odnosa između SAD-a i Kosova po pitanju zajedničkih strateških interesa", navodi se u saopštenju ambasade SAD na Kosovu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš