Ahmeti: Bojkot LDK i PDK je sramota za našu zemlju

Gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti, reagovao je povodom bojkota LDK i PDK na današnjoj sednici Skupštine opštine Priština, na kojoj je trebalo da se razgovara o dodeli parcele za izgradnju albanske ambasade na Kosovu.

Ahmeti: Bojkot LDK i PDK je sramota za našu zemlju

Ahmeti je rekao da je o ovom pitanju razgovarao sa predstavnicima Albanije da dođe na red za nekoliko meseci i oni su se složili da nova lokaciju Ambasade Republike Albanije bude u centru grada.

"Evo već dve nedelje tražim vanrednu sednicu Skupštine da se nastavi procedura pre zajedničkog sastanka dve vlade. Još 2007. ili 2008 primetio sam protivljenje predsedavajućeg. Opština kojom je upravljala LDK dodelila je ovu lokaciju za zabavu, tako da LDK izgradi višespratnicu sedišta partije ," kaže Ahmeti u svom reagovanju koje je objavljeno na Fejsbuku, prenosi Koha.net.

"Danas je LDK bojkotovao sastanak rekavši da je zemlja njihova. PDK je takođe bojkotovao sednicu otvoreno protiv interesa Albanije, za interese LDK" dodaje on.

Ahmeti je rekao da ovo nije prvi put da opština tokom svog mandata, pozivajući se na LDK, "dodeli imovinu sebi, ali to danas prevazilazi granice jeftine političke borbe koju vode određeni pojedinci unutar i izvan skupštine opštine. "

"Republika Kosovo ima ambasadu u centru Tirane. Ova akcija LDK / PDK u opštini Priština je sramota za našu zemlju. Da li je to savest," zaključio je gradonačelnik Prištine, Špend Ahmeti.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš