Adrijana Hodžić:Građani Severne Mitrovice ne veruju Beogradu

Nametnuta rešenja nikada nisu dobra i ona često nisu održiva, izjavila je u emisiji „Razgovor RTK2“ šefica administracije u Opštini Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, komentarišući Sporazum o revitalizaciji glavnog ibarskog mosta u Mitrovici, koji bi trebalo da bude otvoren početkom naredne godine.

Adrijana Hodžić:Građani Severne Mitrovice ne veruju Beogradu

“Zid koji je izgrađen u blizini mosta u Severnoj Mitrovici je po projektu, ali je sporna njegova visina, rekla je Hodžić i navela da očekuje da ubrzo bude pronađeno kompromisno rešenje koje bi omogućilo nastavak radova.

Građani Severne Mitrovice su zbog mnogih nametnutih rešenja izgubili poverenje u Prištinu i Beograd, dodajući da je lokalnoj samoupravi teško da ubedi građane da ih očekuje bolje sutra.

"Žao mi je što me niko nije slušao kada sam rekla da ostave Park mira po strani, da to pitanje ostave gradonačelnicima, koji bi se time bavilii onda kada za to dođe vreme. Ja sam ubeđena da sada ne bismo imali čitav rasplet, ni oko kružnog toka, niti sa pešačkom zonom, ni sa zidom. Bolje da smo se skoncentrisali na infrastrukturu u samom centru Severne Mitrovice, a ne na revitalizaciju mosta.“

Adrijana Hodžić smatra da bi pregovarači u Briselu morali odgovornije da se  ponašaju u procesu dijaloga Prištine i Beograda i da razviju mehanizam za sprovođenje dogovorenog.

"Ne može biti implementacije po svaku cenu, ona mora biti prihvatljiva za svakog čoveka koji živi na Kosovu i mora rezultirati nečim pozitivnim.“

Adekvatno rešenje ne podrazumeva da ono bude i konačno, predlaže Hodžić.

"Ja sam pre za to da se za pojedina pitanja, kao što su zdravstvo i prosveta, pronađu prelazna rešenja koja bi nas dovela do postizanja trajnog rešenja.“

Neophodno je konsultovati lokalne samouprave pre dogovora u Briselu, jer kada se postigne sporazum to je završena priča.Onda je to samo vruć krompir koji je bačen u krilo lokalnoj samoupravi i pitanje je da li se neki sporazumi mogu sprovesti ili ne’’, zaključila je šefica administracije u Severnoj Mitrovici Adrijana Hodžić.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš