26. septembra glasanje o Kosovu u INTERPOL-u, Mustafa i Hiseni optimisti

Premijer Isa Mustafa i ministar unutrašnjih poslova Kosova, Skender Hiseni, optimistični su da će se Kosovo pridružiti INTERPOL-u na događaju koji će se održati 26. septembra u Pekingu, u Kini.

26. septembra glasanje o Kosovu u INTERPOL-u, Mustafa i Hiseni optimisti

Mustafa kaže da je dobio poziv da kao premijer prisustvuje skupštini INTERPOL-a, gde je predviđena agenda za ulazak Kosova u INTERPOL i nada se da će se to i dogoditi.

Mustafa: Nadam se da ćemo se pridružiti INTERPOL-u

"Razgovarali smo sa našim međunarodnim prijateljima i mi smo u procesu usklađivanja aktivnosti u cilju postizanja ovog članstva. Naravno, članstvo ne zavisi od nas, jer smo tamo u svojstvu posmatrača. To zavisi od ostalih članova i kakvu ćemo podršku imati. Međutim, sama činjenica da je u dnevni red Izvršnog komiteta INTERPOL-a ušlo pitanje Kosova, uprkos tome da su u Izvršnom komitetu neke od zemalja koje nisu prihvatile Republiku Kosovo - daje nam nadu da ćemo to prevazići," rekao je Mustafa.

Hiseni: Optimisti smo

Optimista u vezi sa tim da će se Kosovo pridružiti INTERPOL-u je i ministar nadležan za unutrašnje poslove.

"Mi smo optimistični zbog činjenice da je Izvršni komitet, koji se sastoji od tačno 50 odsto zemalja koje nas priznaju i 50 koje nas ne priznaju - jednoglasno odlučio da se kosovska aplikacija stavi na dnevni red. Preostaje nam veliki posao da dobijemo glasove i tačan broj glasova, kako je rekao Premijer i podršku tražimo, jer verujemo u cilj koji smo postavili. Ne možemo tražiti glasove ako ne verujemo u cilj koji smo definisali kao država...Niko ne može dati uveravanja da će se to i dogoditi, ali posle svih sastanaka koje sam imao, optimista sam da će se pitanje članstva u INTERPOL-u tretirati kao tehničko pitanje međunarodne policijske saradnje u borbi protiv međunarodnog kriminala i na granicama," rekao je Hiseni.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš