ZELENI KARTON: Dijaspora više neće plaćati prilikom ulaska na Kosovo!

Danas je donesena odluka o uklanjanju Zelenog kartona za dijasporu tako što je potpisan je ugovor o pokrivanju premije graničnog osiguranja za sunarodnike i strance koji ulaze na teritoriju Republike Kosovo, najavila je ministarka finansija Hykmete Bajrami.

ZELENI KARTON: Dijaspora više neće plaćati prilikom ulaska na Kosovo!

Potpisan sporazum o saradnji između Ministarstva finansija, Ministarstva unutrašnjih poslova, Centralne banke Republike Kosovo i Kosovski Ured Osiguranja KUB radi pokrivanja premije graničnog osiguranja za sunarodnike i strance koji ulaze na teritoriju Republike Kosovo.

Kroz ovaj sporazum Vlada Kosova se obavezala da će u potpunosti pokriti graničnu premiju za sigurnost stranaka koje su podložne graničnoj policiji i dođu na Kosovo tokom 2020. godine.

Za sva vozila i motocikle koji uđu u Republiku Kosovo i podležu ovom sporazumu, Vlada Republike Kosovo pokriva sto posto (100%) vrednosti premije granične policije.

Predmet ovog sporazuma su sva vozila sunarodnika i stranaca koja su pod režimom Zelene karte i koja ulaze na teritoriju Republike Kosovo, osim vozila koja su registrovana u Republici Crnoj Gori, Republici Severnoj Makedoniji i Republici Srbiji.

Polica osiguranja može se preuzeti na elektroničkoj platformi (na mreži) koju je odobrio KUB, ili u fizičkom obliku u uredima KUB-a na pet (5) graničnih prijelaza:

  • Vrbnica / Vërmicë,
  • Hani i Elezit,
  • Bijela zemlja / Dheu i Bardhë,
  • Merdarë i
  • Kulla.

Ovaj sporazum počinje se primjenjivati ​​od 01.08.2020. / Kosova.info

Izvor: (kosova.info)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš