Grdžaljiu: Stranim investitorima na Kosovu potrebna politička stabilnost

Ekonomski stručnjak Safet Grdžaljiu kaže da poslednja dešavanja na severu Kosova ne idu u prilog ekonomskom razvoju i poboljšanju imidža Kosova. Ističe da je stranim investitorima jako važna politička stabilnost u zemlji u kojoj ulažu, a u ovom kontekstu, navodi, da političke stabilnosti na Kosovu neće biti dok se ne okonča proces dijaloga Kosova i Srbije, prenosi RTK

Grdžaljiu: Stranim investitorima na Kosovu potrebna politička stabilnost

Grdžaljiu u izjavi za Radio Kosovo 2, kaže da mnogi ne mogu da shvate koliko je bitan dijalog i da se putem dijaloga rešavaju problemi, a da poslednji događaji štete Kosovu.

“Ovi prizori koji se šalju u svim svetskim medijima utiču, i direktno i indirektno, na imidž Kosova i uzaludno je čekati da ćemo imati investitore ili strana ulaganja. Prema tome potrebno je za ekonomiju uraditi više”, kaže on.

Grdžaljiu naglašava da politička stabilnost i vladavina zakona trebaju biti prioritet a da dijalog nema alternative.

“Jer, na ovaj način se guši perspektiva građana. Nije lako živeti na ovim prostorima i iz tih razloga nam preti demografska pandemija, koja je najopasnija bolest koja će imati dugoročne posledice, ne samo po Kosovo već i ceo Zapadni Balkan”, kazao je on.

Američka privredna komora zatražila je od Vlade Kosova da "odmah uzme u obzir pozive SAD i EU na smirivanje situacije na severu zemlje", kako bi privukla investitore i podržala održivi ekonomski rast.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš