Rašić pozvao nevećinske zajednice da apliciraju za program pomoći

Ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić pozvao je pripadnike nevećinskih zajednica da apliciraju za program pomoći čija je vrednost 3 miliona evra. Rašić je naveo da su programom koji je zvanično danas otvoren predviđena sredstva za tri kategorije pomoći, a da je maksimalan iznos projekta 30.000 evra.

Rašić pozvao nevećinske zajednice da apliciraju za program pomoći

"Potrebno je omogućiti ljudima da od svog rada žive i sagrade kuću, a ne da to radi Ministartvo za zajednice i upravo je ovaj poduhvat usmeren ka tom cilju, izavio je ministar Nenad Rašić dodajući da je tri miliona evra opredeljno za tri programa pomoći", rekao je Nenad Rašić ministar za zajednice i povratak.

"Prvi program će finansijski biti podržan sa fokusom na razvoj Start up biznisa mikro, malih i srednjih preduzeća kroz proširenje njihovih proizvodnih i uslužnih kapaciteta otvaranjem novih radnih mesta, smanjenjem uvoza i promovisanjem izvoza“, rekao je Rašić.

"Drugi program odnosi se na dodelu bespovratnih sredstava za nabavku neophodne savremene poljoprivredne mehanizacije postojećim preduzećima i poljoprivrednim gazdinstvima koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom i preradom poljoprivrednih proizvoda", navodi ministar Rašić i ističe da je treći program pomoći za nevladin sektor", dodao je

Dok će se "treći program realizovati kroz javni poziv za predloge projekata organizacije civilnog društva koje će za cilj imati povećenje zaposlenosti pripadnika nevećinskih zajednica sa fokusom na obučavanje i zapošljavanje žena , mladih, osoba sa posebnim potrebama, sposobnostima i talentima, kao i ranjive i marginalizovane grupe ljudi“, kazao je on.

Ministar za zajednice je istakao da je maksimalan iznos za prvu kategoriju pomoći 30.000 evra, dok je za drugu i treću 10.000 manje. Naveo je da će sve procedure oko prijave biti dodatno uprošćene, a da će svi zainterseovani moći da apliciraju elektronskim putem na sajtu minisatrtva, petem pošte ili lično u prostorijama Ministartva. Nenad Rašić je rekao da je konkurs otvoren do 18 juna, a da će već od utorka započeti sa informativnim sesijama sa građananima koje će biti održane u Štrpcu, Ranilugu, Prizrenu, Đakovici i Gračanici.

Za više informacija i preuzimanja aplikacija postite sajt Miistarstva;   Kliknite na Link                    https://mkk.rks-gov.net/rs_l

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš