Vlada izdvojila 7 miliona evra za radnike i studente

Vlada Kosova je na sednici održanoj u utorak kasno elektronskim putem odlučila da produži hitne mere za snabdevanje energijom za još 30 dana, kao i odobrila zahtev Ministarstva finansija za dodelu budžetskih sredstava od 7 mil. evra za privredni preporod.

Vlada izdvojila 7 miliona evra za radnike i studente

Kako se navodi u saopštenju Vlade, odluka o vanrednim merama za snabdevanje energijom doneta je sa ciljem da se stanje u potpunosti normalizuje u obimu i trajanju od 30 dana.

Vlada je odobrila i zahtev Ministarstva finansija, rada i transfera za uštede i izdvajanja u iznosu od 6.094.051,63 evra.

„Zahtev Ministarstva finansija, rada i transfera za dodelu budžetskih sredstava od 7 miliona evra za sprovođenje tačke 1.4 i 1.6 odluke br. 31/99 od 30.09.2022. godine, odnosno za jednokratne isplate za radnike javnih preduzeća i jednokratne za studente i za realizaciju Mere 2.1 – Subvencija investicionih kredita Paketa za privredni preporod“, navodi se u saopštenju Vlade.

Odobren je i zahtev za dodelu budžetskih sredstava za pokriće nedostatka sredstava u kategoriji rashoda „Plate i naknade“ za mesec novembar 2022. godine.

Takođe, izvršna vlast je donela odluku da predloži Skupštini Republike Kosovo usvajanje odluke o upućivanju Kontingenta Kosovskih bezbednosnih snaga u inostranstvo, odnosno upućivanje u operaciju podrške miru, prema Sporazumu o sprovođenju, u vezi sa pripajanjem osoblja Kosovskih bezbednosnih snaga u četu pešadijske vojske na Foklandskim ostrvima.

„Misija KBS-a će podržavati mir na Foklandskim ostrvima i tokom ove misije će biti predmet sporazuma potpisanog sa Ujedinjenim Kraljevstvom. U ovu misiju biće poslato do 7 pripadnika KBS i ova misija može trajati do tri godine sa mogućnošću produženja. KBS u ovoj misiji biće pod komandom Oružanih snaga zemlje domaćina i biće finansijski pokriveni iz budžeta Republike Kosovo“, navodi se u odluci izvršne vlasti.

Kao i dopunjena i izmenjena odluka Vlade br. 15/96 od 14. septembra 2022. godine, da odražava neophodne izmene za ostvarivanje plata specijalista.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš