Ukida se zabrana uvoza vozila starijih od 10 godina?

Poslanici komisije za ekonomski razvoj traže da se promjeni član 44 Zakona o vozilima, koji zabranjuje uvoz vozila starijih od deset godina.

Ukida se zabrana uvoza vozila starijih od 10 godina?

Ukidanje ove granice tražio je poslanik Mërgim Lushtaku. On je tražio da se promjeni i član 63 ovog zakona o visokim troškovima registracije vozila, u ovom slučaju u procesu promjene vlasnika. Ovaj prijedlog je podržala i Sala Berisha-Shala, koja je rekla da u pogledu kontrole vozila postoje povrijede slobodne konkurencije.

Međutim, Avdi Kamerolli iz Ministarstva infrastrukture je rekao da nema potrebe da se menja zakon kako bi se uklonila zabrana, jer prema njegovim riječima, Kosovo će biti pretvoreno u groblje trulih vozila, koja ugrožavaju saobraćaj.

Poslanica iz LDK, Hikmete Bajrami, rekla je da će se član 44 o ukidanju uslova za starost vozila dobro analizirati, a podržala je član 63 o procesu registracije vozila. Ogranjičavanje uvoza vozila po starosti podržao je i poslanik Samoopredeljenja, koji je rekao vozilo može biti staro ali da ispunjava uslove i ekološke standarde. Bez nijednog glasa protiv članovi komisije za ekonomski razvoj podržali su inicijativu poslanika Mergima Lushtakua za promjenu zakona o vozilima.

Izvor: (kosovo24sata.com)

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš