Udruženje naftnih kompanija: Zatražićemo od Vlade da ukine akcize na gorivo

Udruženje kosovskih naftnih kompanija predložiće Vladi Kosova ukidanje akciza na gorivo, kako bi cena za na benzinskim pumpama, za krajnje potrošače, bila manja, prenosi Koha.

Udruženje naftnih kompanija: Zatražićemo od Vlade da ukine akcize na gorivo

"Akciza je 36 i po centi po litri dizela, ako premijer interveniše i malo ošteti kosovski budžet,  cena može da se smanji za 36 evrocenti. Imali bismo cenu od 1,50 evrcenti“, rekao je predsednik Kosovske naftne asocijacije Fadilj Berjani.

Berjani je dodao da naftne kompanije ne prihvataju nacrt odluke Ministarstva industrije kojom se ograničava profit tih preduzeća. Tom odlukom Vlada namerava da snizi cenu do 12 evrocenti po litru.

Berjani je pojasnio da bi takva odluka naškodila privredi jer je, prema njegovim rečima, marža benzinskih pumpi već mala.

"Na benzinskoj pumpi se zaradi samo devet ili 10 evrocenti, to je jako malo. Kao društvo smo promenili mnogo premijera, nikada nismo tražili ni smanjenje, ni ukidanje akciza. Bilo je problema i krize, ali ova poslednja je duga. Izgleda da dolazi vreme da Kurti interveniše na druge načine, da ukloni akcizu ili PDV", rekao je Berjani.

Berjani je dodao da će, prema informacijama iz Albanije, danas nabavna cena goriva biti jeftinija za jedan evrocent.

"Ne možemo da prejudiciramo kako će se kretati cene. Iz Albanije smo dobili informaciju da će nabavka jeftinija za jedan evrocent", dodao je on.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš