Nastavlja se trend poskupljenja životnih namirnica

Kosovska agencija za statistiku procenila je da je 2021. bila godina sa najvećim rastom cena i da se taj trend nastavlja i u ovoj godini tako što poskupljuju sve životne namirnice u proseku za evro do evro i po, prenosi Telegrafi.

Nastavlja se trend poskupljenja životnih namirnica

Cena paprike po kilogramu u jednoj prehrambenoj prodavnici u Prištini je 3,49 evra dok je prema podacima KAS-a, u februaru 2021. prosečna cena ovog proizvoda iznosila je 2,14 evra, dok se sada kilogram paradajza prodaje za evro i po a u februaru prošle godine bila za 1 evro manja. 

Što se voća tiče, tu se cene nisu drastično menjale, kod nekih vrsta voća su čak i smanjene. Na primer limun na Zelenoj pijaci košta 80 centi po kilogramu dok je njegova cena prošle godine bila je 1,12 evra.

Pakovanje šećera od 900 grama u radnji u Prištini prodaje se za 89 centi dok je prošle godine prodavan za 70 centi, navodi KAS.

Kako se navopdi, cena pakovanja brašna od 5 kilograma u prodavnicama u Prištini sada je 3,85 evra, dok je u istom period prošle godinee cena bila 51 cent po kilogramu.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Nema aktuelnosti za danas!

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš