Meksiko najatraktivnije tržište za investitore, Indija najgore

Meksiko je za investitore najatraktivnije tržište u razvoju uključujući rast, prinos i kapital. Tržište Indije je najgore, pokazuju istraživanja Bloomberga.

Meksiko najatraktivnije tržište za investitore, Indija najgore
Meksiko je iskoristio priliku da poradi na marketingu i imidžu nakon što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump kazao da će podići zid na granici sa zemljom.

Ove godine pažnja investitora bit će usmjerena na zemlje u kojima postoji poboljšanje političke klime.

Na listi popularnih destinacija Meksiko se našao kao jedna od najatraktivnijih zemalja u tom dijelu prije svega zbog niske vrijednosti pezosa, cijena bakra i očekivanja povoljnijih mjera za investitore nakon predsjedničkih izbora u zemlji.

Rusija se također sudeći prema tabeli Bloomberga ne čini privlačna investitorima jer se ne žele oslanjati na niske kamatne stope i kupovati državne dionice od niske vrijednosti. Prema njihovom mišljenju, rublja nema veliki potencijal.

U Brazilu, akcije Petrobrasa i dalje su jeftine, ali analitičari prognoziraju da će kompanija teško biti u stanju obnoviti svoje poslovanje u ovoj godini.

Indija je najmanje atraktivna za investitore zbog relativno skupih dionica, obveznica i valute.

Vaninder Singh, ekonomista iz Singapura smatra da se Indija trenutno na tržištu pojavljuje kao neatraktivna za investitore.

"Morat ćemo vidjeti da li će doći do određenih korekcija na tržištu", izjavio je.

Vezani članci

Komentari na članak

Prelistaj nove naslove »

DRAGAŠ Vrem.prognoza

Popularno

Anketa

Konvertor valuta

Video Foto

Vaktija Dragaš